Welkom bij

Wereldwinkel Deurne NL

Welkom bij Wereldwinkel Deurne

Laatste nieuws:

Nieuwsbrief sept. 2019

- Volg ons via Facebook: https://www.facebook.com/WereldwinkelDeurneNL
- Volg ons via Instagram: https://www.instagram.com/wereldwinkel_deurne_nl/
- Volg ons via Twitter: twitter.com/WereldwinDeurne
- Voor ons laatste jaarverslag: kijk onder Jaarverslagen

12 mei 2017: verhuizing van Stationsstraat 39 naar nummer 28

Een deel van de 40 vrijwilligers van Wereldwinkel Deurne bij de verhuizing naar Stationsstraat 28

Wereldwinkel Deurne verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. En je vindt er smakelijke levensmiddelen. Zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn. Koop je iets in één van de honderden Wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.

Stationsstraat 28 Deurne: de Fairtrade cadeauwinkel

Dit zeggen zij erover:

‘We bepalen gelukkig nu zelf welke know-how we op dit moment nodig hebben'

Nu een aantal boerenvertegenwoordigers in Tanzania getraind zijn in ‘koffie proeven’, kunnen zij de kwaliteit van de partijen écht beoordelen en zijn zij écht in staat de kwaliteitsdiscussie met de afnemers te voeren.

‘Omdat de ontwerpen van onze knuffels zo aanslaan, exporteren we ze nu ook!’

Sandra nam zich één ding heilig voor: ze zou een beter leven krijgen dan haar ouders. En niet alleen zijzelf, ook andere vrouwen in Sri Lanka. Ze werd advocaat en startte daarnaast de weefwerkplaats Selyn die aan 200 vrouwen werk biedt. 

‘Dankzij goede ondersteuning konden wij onze sieraden verkopen en leggen we nu geld opzij voor de kinderen’

Professor Sharma en zijn vrouw Tara trokken zich het lot van de ‘onaanraakbaren’ en moslim handwerkslieden in India aan. Onder hun leiding zijn inmiddels tientallen sterke handnijverheidsgroepen ontstaan die erin slagen de markt te betreden. Zij krijgen een goeie prijs voor bijvoorbeeld hun sieraden en kunnen geld opzij leggen voor hun kinderen. 

De koffie, de knuffels en sieraden koop je dus in de Wereldwinkel!
 

Wereldwinkel Deurne en Team 2030 Deurne

Wereldwinkel Deurne neemt deel aan het Team 2030 Deurne. Dit team beijvert dat ook Deurne een steentje bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (de 17 global goals).